Als een werknemer na een ziekteperiode hersteld en binnen 4 weken weer uitvalt ongeacht de oorzaak mag u als werkgever de verschillende ziekteperiodes bij elkaar optellen. U kunt doorgaan met het al bestaande re-integratiedossier. Mogelijk moet de probleemanalyse en het Plan van Aanpak wel worden aangepast aan de nieuwe situatie. Ook moet er rekening worden gehouden met de nog te ondernemen stappen, bijvoorbeeld de ziekmelding bij het UWV in week 42.
 
Voorbeeld:
Werknemer X wordt 01-01-2009 arbeidsongeschikt (griep) en komt op 08-01-2009 weer op zijn werk. Werknemer X is nu dus 7 dagen ziek geweest. Een week later 15-01-2009 valt werknemer X weer uit met een onbekende oorzaak. Vanaf dit moment is de werknemer 7 dagen ziek. De vorige ziekteperiode was immers minder als 4 weken geleden en duurde 7 dagen. De probleemanalyse moet er nu als de werknemer niet hersteld binnen 5 weken zijn.

WAZO-uitkering en Meerdere ziekteperiode

Een zwangere werkneemster heeft recht op een WAZO-uitkering in de periode van haar bevalling. Is deze voor haar WAZO uitkering ziek en na de WAZO-uitkering nog, dan mag de werkgever de ziekteperiodes ook optellen. Wel moet de oorzaak gelijk zijn.
Voor meer informatie over zwangerschap klik hier.
Voor meer informatie over Wazo-uitkering klik hier.